2010-07-08

50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl olja
1,5 tsk salt
1 dl solrofrön
0,5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl riven morot
1 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl

blanda jäst i fingervarmt vatten, blablabla, hälla i allt, i med grahams, i med vetemjöl tills det släpper i kanten (lättarbetat, ha!), låta jäsa under handduk 30 minuter. Då skulle man kunna passa på att diska om man inte behöver platsen där den rena disken ska stå för att baka ut degen. Menmen, baka ut till sisådär 24 bullar. Jäsa igen i 20 minuter, det fins inga genvägar till det perfekta baket! Pensla med vatten och sedan skjuts in i ugnen på ungefär 225 grader i kanske 20 minuter. Och sedan käckt och lätt har man hela frysen full med bröd! Helfestligt.

Nu ska jag iväg till Nefertiti och lyssna på Kultiration. Skoj.


1 kommentar:

Maria sa...

De ser jättegoda ut. Kul att du har en fungerande ugn!

Puss mamman