2014-10-11

Vitlök i marken och papper i lådan.

Jag satt i soffan idag och sa "kan vi inte stanna inne och se på film? Måste vi verkligen gå ut?". 

"Ja, det måste vi" var det korta svaret. 

Jaha, suck å stånk å stön. Jämmer å elände, usch, hujedanemig etc etc.

De första kratt-tagen är otroligt långsamma, men sedan ju fler det blir desto lättare blir det. Läste häromdan en annan bloggares inlägg om ursäkter och suckade igenkännande. Tur idag att Kristoffer satte hårt mot hårt och körde ut mig i trädgården för att fixa. 

För det har blivit både gräsklippning (sista inför vintern?), bärbuske-beskärning, nedklippning av annan buske, skrubba mossa, men roligast av allt;

SÄTTA VITLÖK!! 

Vi grävde vidare i området på bilden och rensade det på ännu flera rötter och stenar. Och sedan var det bara att sätta vitlökslyftorna som Kristoffer hade köpt häromdan. 

Notera den fina stenhögen till vänster i bild. Det ska ju ändå märkas att vi bor i Småland.

JAG ÄLSKAR VITLÖK! Och som allt annat ska egenodlad vitlök smaka grymt gott. Längtar redan till skördetider!

31 klyftor i någorlunda raka rader. Två sorter. Vi får se i augusti hur resultatet blir. Den som längtar på något gott längtar alltid för länge...


Efter trädgårdspysslet gick vi in och högg tag i två påsar med Bra-att-ha-papper som flyttade med från lägenheten. Kunde slänga nästan allihop. Himla skönt att få komma ut i trädgården. Efter ett tag blev det till och med soligt och tillräckligt varmt för att ta av sig till linne. Än är det inte vinter!

Inga kommentarer: