2014-10-12

Veckans In och Ut

Som ett steg i minskad konsumtion/mindre prylar i hemmet tänker jag veckosummera vad som kommer in/ut här i huset. Lite för att peppa mig själv, men även för att få tummen ur. Här räknas det bara om prylarna kommit bort från huset, för jag kan ibland ha väldigt många "utrensade" påsar i källaren/skåpen. 

Veckans In (+ 21) :
+ 1 bok (The Secret Gardener av Elin Unnes)
+ 10 Newbody-paket 
+ 4 batterier
+ 4 dukar
+ 1 lång grenklippare
+ 1 rulle silvertejp

Kommentar:
Boken har jag längtat efter att Köpstoppsbloggen skrev om den i början av september. Sen dess har jag varit på bibblan och tittat och förundrats. När jag sedan för några veckor sen fick en värdecheck av Unionen på 50 kronor att användas på Adlibris slog jag till. Och boken har gått varm!
Newbody säljer vi med fotbollslaget. 4 paket ska vidare, men 6 stannar i hushållet. Har även slängt en hel del trasiga strumpor den här veckan.
Nyinköpta batterier i stor storlek som varken fanns laddningsbara på Ica eller IKEA. 
Dukarna är till mitt pyssel. De kostar 5 kr styck på second hand-butiken och där står jag och tvekar. Men det pysslet är det enda kreativa jag har för tillfället och då känner jag att jag kan ta den på smällen på plussidan.
Grenklipparen hittade vi också på second hand. Ett kap!
Silvertejpen har idag använts till att täta diverse småhål på taket (lucka, vindskiva etc) tills vi byter det nästa år. (Om det går som planerat)

Veckans Ut (- 41)
- 1 gardin
- 1 spännband
- 1 brödrost
- 7 batterier
- 2 böcker
- 10 klädesplagg
- 9 raggsockor
- 2 jackor
- 2 par skor
- 1 mössa
- 3 leggings
- 2 cyklar
- himlans mycket papper + skräp + trasiga strumpor

Kommentar
De två översta är felköp som har varit på väg tillbaka till butiken i några månader. (Hur svårt ska det vara!?)
Brödrosten har varit trasig ett tag, men vi har inte kunnat lämna tillbaks den då vi saknat kvitto. Det hittade vi igår!
Jackor, raggsockor, skor, mössa till kvinnan som tigger vid Ica.
Tre leggings (som jag fick i våras, aldrig använda) skickades till en bekant.
Och papper har vi rensat tokmycket hela helgen. Skönt att tömma av. 

Är oerhört taggad på fortsatt rensning. Har idag varit i källaren och plockat undan saker som inte lämnat huset än, men de lär vara borta till nästa söndag. 

Blev precis även av med pajformen som har legat här ett tag. Skulle ju tagit med den i tisdags när jag skulle luncha med kompis, men glömde den. Kan bjuda på en fin bild därifrån:1 kommentar:

Ann-Christin sa...

Visste är boken bra!