2014-10-10

Två bjässar bort.

Svärfar är en glad cyklist. Han är även en som har ögonen med sig och han tycker om ordning. Helt enkelt, när han cyklar på väg till jobbet, hittar en cykel slängd i diket och cyklar förbi den flera dagar i rad, ja då tar han helt sonika och lämnar in den till polisen så att den inte ligger å skräpar längre. Efter tre månader får han tillbaka den om ingen har efterfrågat den. Hans son är likadan.

Jag har fått två hitte-cyklar, en från svärfar och en från K. Eftersom jag har en toppenvariant så har jag inte haft behov av dessa två cyklar. De stod i vårt cykelrum i lägenheten och nu har de stått i garaget i några månader. I veckan hittade jag en annons i lokalbladet om två personer som sökte varsin cykel. Perfekt, win-win, gött, alla blir glada. De kom och hämtade cyklarna idag och var så glada så. Eftersom jag inte behövt betala något för cyklarna behövde inte de det heller. Och då tackade de och kom tillbaka efter ett tag med en flaska vin.

Jag är glad, de är glada, jag har en flaska vin och plats i garaget. 

2 kommentarer:

Olssons universum sa...

Bra gjort, tycker jag!

omedvetenellermedvetenkonsumtion sa...

Fint! Win-win! :)

Sv. Du har rätt, man måste inte rensa varje dag! Fast i oktober måste jag nästan rensa varje dag jag är hemma, om jag ska nå mina mål - få ordning och reda, kunna installera en kamin och ta emot en övernattande vän i slutet av månaden.
Har redan varit bortrest en helg och ska iväg en helg till.
Med min oreda gäller det att vara effektiv när jag är hemma :)