2014-10-01

Att skapa en vana - OOO

När mamma var här och hälsade på gav hon oss tipset att spendera 30 minuter i trädgården varje dag. För att vi ska ha en chans att ta oss igenom den djungel som växer runt knuten och känna att det inte är övermäktigt så sa hon 30 minuter varje dag. 

Det kan kännas som det simplaste tipset, men i enkelheten hittar en ofta det som fungerar i längden. 30 minuter varje dag är helt överkomligt. 30 minuter går snabbt. 30 minuter är görbart. 30 minuter är lätt! Trädgården har känts övermäktig, den kräver kärlek på alla håll och kanter och vi har inte haft orken till att attackera. Men nu, efter några dagar med minst 30 minuter varje dag händer det grejer. Det händer inte mycket varje dag, men resultat syns och det känns så skönt. Här till exempel är en yta mellan två träd. Från början övervuxen med främst en nyponbuske. Nu genomgrävd (hittade en gigantisk sten!) och även hösttäckt med löv. Ett litet slag vunnet. 


Under september har jag hittat diverse ekonomibloggar varav flera har hakat på utmaningen Super Spar September. I dagarna har vi ÄNTLIGEN (!!) avslutat badrummet, slutfakturan går iväg här när som, så särskilt mycket spara har det inte blivit av, men nu kan vi istället för att oroa oss över betalning av badrum titta framåt och planera vår ekonomi.  Bloggen frivid42.com var den som drog Super Spar September och har nu dragit igång Otroligt Ordningsam Oktober. Jag tänker att det är precis detta jag behöver, en överkomlig utmaning. 

Målet i oktober är:
  • Att varje dag städa/rensa/plocka iordning i minst 15 minuter. Städandet ska vara av det ej vardagliga slaget, exempelvis tömma diskstället eller "rensa" tvättstället räknas inte. 
  • Fortsätta med mina 30 minuters trädgårdsfix.
  • Blogga om vad jag gör, varje dag.

Vi börjar där och ser vart det leder. 2 kommentarer:

Christina O sa...

Lycka till med nya vanan!

Maria sa...

Hejja hejja! Ska bli kul att följa!