2012-03-07

Fiskpedikyr.



Vi gick till Zest (på 60 Bui Thi Xuan, Distrikt 1) för att få våra fötter ordentligt rengjorda. Vi kom dit och fick stoppa ner fötterna i en stor pool med små fiskar. Det kittlades som bara den och vi hade stora problem med att sitta still. Efter ett tag vande vi oss dock och efter det kändes det som om vattnet kring fötterna bubblade. Så glada var fiskarna i att få gnaga bort vår hud.



Unn googlade innan och var ordentligt påläst. Tydligen har dessa fiskar nibbar (?), inte tänder, som gör att de bara kan gnaga bort döda hudceller. Om en fisk mår bra är den långsmal och mörk i färgen, mår den dåligt så är den tjock och ljus. Och det bästa av allt, man måste väcka fiskarna på morgonen! Gradvis öka ljusstyrkan och tydligen säga godmorgon(!?!) typ en halvtimme innan första behandlingen ska börja. Helfestligt.



Våra fiskar var härligt välmående och de mumsade utav glatta livet (alla utom en, den var tjock och randig. Vi tror att den var deprimerad.) Jag kan till och med säga att det var skönt! Och för kalaset som varade i en halvtimme betalade vi 100 000 dong. (Hela 35 svenska riksdaler). Väl spenderade pengar.


Söta vietnameser som tog över våra fiskar. Tjejen var mer fjompig än vad vi var.

1 kommentar:

Anonym sa...

Enligt P1 har dina fiskar tänder som sticker ut åt sidan typ som i vanliga fall (utan fötter i vattnet) i vilt tillstånd funkar så att de kan döda byte genom plötslig sidorörelse och typ spetsa bytet (ett litet dåra) som de sedan swlickar i sig typ.