2012-03-17

Dagens.

Självklart ska jag berätta om turen till nationalparken Cat Tien. Men de bilderna finns på kameran och den sladden är bortstädad någonstans. Därför bjuder under tiden på dagens händelser.



Idag var vi på tur ut i naturen. Det är väldigt vackert och det ska ju självklart förevigas. Det här är en vanlig syn, bröllopsbilder som ska fotas därute i naturen. Det ovanliga är ju att Unn är med också.



Efter vår förmiddagstur åkte Anni, Laura (på bilden) Unn och jag till ett barnhem. Vi lämnade diverse kläder och handdukar, men även blöjor som vi hade köpt. På det här barnhemmet fanns det för tillfället sju stycken små barn, varav två hade sk vattenskalle. Deras huvud är alldeles för stort i förhållande till deras kroppar och de två barnen tillbringade sina dagar liggandes på rygg.

Under Vietnamkriget bombade amerikanarna hela Vietnam med avlövningsmedel (bl a Agent Orange) som än idag skadar vietnameser. Då användes det för att få död på växtligheten för att lättare kunna avslöja gerillans upp- och nedgångar i marken, nu orsakar det fortfarande lidande. Barn föds med missbildningar (där vattenskalle är vanligt) då deras föräldrar (/far-och morföräldrar) krigade/levde i bombade områden.

Min enda fråga är: Varför?
Varför ens använda ett sådant medel.
Varför blanda sig i en konflikt som man egentligen inte har något med att göra.
Varför lär sig aldrig mänskligheten.

Inga kommentarer: