2011-09-08

Egyptisk favorit: Trafiken

Att köra i Egypten är något väldigt invecklat. Eller egentligen inte särskilt invecklat, det handlar om att den som gasar mest kommer fram fortast. Oerhört logiskt. Man kör om på båda sidorna, blinkar lite när man känner för och tutar mest hela tiden.

Top 3 favoriter i trafiken:

3. Alla hål i gatorna som märks på diverse fantasirika sätt. (Ska visa med bilder så snart jag har hittat ett ställe jag vågar stanna på)

2. Att välja den närmsta vägen istället för den säkra. Den oerhört fina illustrationen nedan visar följande situation som jag är med om var och varannan dag. Bussen kommer ner på stora vägen och istället för att köra runt (som säkert skulle ta fem minuter extra!!) slår chauffören på varningsblinkers och backar. Japp, det kommer trafik, men de får hålla undan eftersom här ska vi fram!
1. Att köra i rondell. Oerhört logiskt att den som är I rondellen ska stanna och de UTANFÖR får köra. Vad hände där? Som min briljanta illustration nedan visar att ja, tillslut är det ju full med bilar i rondellen, vad gör man då?


1 kommentar:

Kim sa...

...eh....man kör?