2011-09-21

Citat egypt och arg brud.

"Oh my God, the scandinavian girls make so much drama out of nothing. If I was together with an egyptian girl and she would try to make drama, I'd just give her my shoe".

Han sa det på skämt, men det ligger en del sanning bakom citatet. Som varför man aldrig ser egyptiska kvinnor ute på stan. Som att det är okej att slå en kvinna så länge det är ens fru. Jag tänkte skriva att jag är glad att jag bor i Sverige, men ångrade mig. Där finns det idioter av aldrig skådat slag.

Om någon skulle fråga mig skulle jag svara "ja, jag är feminist. Män och kvinnor är lika mycket värda och borde bli bedömda efter personlighet, inte efter kön." Jag säger inte att vi ska kvotera in kvinnor i diverse ledningar eller att vi ska förbjuda fler män på arbetsplatser där redan är majoritet män, utan jag anser bara att vi borde bli bedömda efter vad vi uträttar inte efter om vi har snopp eller snippa. När jag får barn ska jag ta råd av smarta personer, som till exempel min mamma och Lady Dahmer, och försöka ge dem en personlighet att utvecklas efter, inte ett könsmönster. Förstå min ilska när jag på morgonen till min lediga dag vaknar och inser att det faktiskt finns riktiga puckon i vårt land som tack vare internet har möjlighet att sprida sina dumheter. Att läsa tråden på flashback är inget jag rekommenderar, jag blev bara matt av att se de menlösa argumenten som utvecklades till personangrepp. Matt, arg och besviken. Har vi inte kommit längre än så? "Kvinnan ska stå vid spisen och föda barn." Är Sverige verkligen kvar på det stadiet eller är det bara fel personer som hörs alldeles för mycket och på internet har de möjlighet att hata öppet och gömma sig bakom anonymiteten? Eller så ska jag bara lämna idiotsidan och istället prata med kloka människor i min närhet.

3 kommentarer:

Eric sa...

Hej hjärtat,

Som vanligt så har du helt rätt, är underhållande och får en att vilja läsa vidare.

Visst finns det svin ända från Nilen till Göta Kanal. En ovanligt stor ansamling av manschauvinister som lider av någon form av kromosomiellt handikapp kan dock återfinnas på Flashback.

Där kan du även hitta skinnskallar som röstar på SD, män som tycker att kvinnor ska munknullas till de spyr och diverse AIK-supportrar.

Du ska med andra ord inte vara särskilt förvånad över att det där finns pojkar som har en kvinnosyn hämtad från 20-talet.

Å andra sidan kommer hälften av användarna på Flashback aldrig att få chansen att se en naken kvinna, så det är nog ingen fara.

När evolutionen har haft sin gång kommer de att vara utraderade.

Morten sa...

Bra rutet Cecilia!!!
Dessutom saknade jag dig på mrbror Lasses kalas!

Mia Kusin sa...

OMG, jag onskar att jag aldrig last traden. Jag grater lite over hur efterblivna folk pa flashback ar! Jeeesus!! Fattar inte att det finns sanna manniskor...!