2010-03-05

Zoya - ojsan, ojsan.

Ondagen tokstartade med en schock. Under helgen har jag tänkt på ryska. Jag har haft problem att skriva svenska bokstäver eftersom det bara blir ryska. När jag läst en text har jag läst de svenska bokstäverna som ryska och inte förstått ett dugg. Och det var ofta jag fick stoppa mig själv från att svara på ryska. Tyvärr på onsdagsmorgonen var hjärnan helt omvänd och tänkte bara på svenska. Lite tråkigt när jag vill imponera på en ny lärare. Jag fattade noll och det kändes som om jag hade bomull i hjärnan. Kul. Men hon är riktigt bra. Pedagogisk och nogrann. Dock upptäckte vi en hel del ruskigt rasistiska värderingar hos henne när hon pratade om muslimer. Inte helt okej. Onsdagskvällen fortsätte turneringen i "Vem vet mest?" Igår hade Lina och Robin tävlat och idag var även jag med. Jag vann! Mycket roligt.

Torsdagen var snäppet jobbigare. Jag kunde verkligen inte koncentrera mig plus att jag satt och snorade. Zoya skickade hem mig till lunch och sa att jag skulle stanna hem fredagen också. Jag lydde. Jag gick hem och totaldäckade i sängen. Vaknade några timmar senare och kände mig lite piggare. "Vem vet mest?"-tävlingen vanns av Robin och sedan såg vi sista Bourne-filmen.

Idag har jag bara legat i sängen och läst en bok. Skönt. Åt mat i skolan och sitter nu här. Känns som om jag har vaknat upp ur en tredagarssläng av 40gradig feber, men toppnoteringen var bara på 0,8 grader plus. Inte mycket att skyta om. Helgen kommer spenderas här i Holsby. Lina och Robin är kvar också så vi får väl se vad som händer.

Veckans ryska ordsrpåk: Svinet är likt en tjur, fast pälsen är annorlunda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har hittat din blogg också!! Vem vet mest - tävling, hur länge håller ni på med den. Ni är roliga! Kalaspinglor!

/Ida en trappa ner :)