2010-03-23

En tur till Lund

Jag aldrig varit i Lund, så när Martin frågade om Karin och jag skulle med till Lund fanns det ingen tvekan. Eftersom Zoya skulle åka till Ullared på fredagen, var det inga problem att åka vid 11. Det är inte jättelångt, och bilen var full med ungdomar. Lite trångt i baksätet, men vi försökte plugga lite ryska så tiden gick fort. I Lund mötte vi Karins bror Nisse och hans flickvän. De visade oss vägen till Nisses crib där vi skulle få sova i helgen. Han bor i studentkorridor och det verkar riktigt roligt. Fredagskvällen spenderades med hans ingenjörkompisar på en inflyttningsfest. Väldigt roligt. Karin och jag hoppade runt i våra snygga blusar. Sent på efterfesten hade vi konsert. Jag var grym på luftgitarr!

På lördagen träffade vi Amos, Elin, Emil och Anton från klassen över oss på DSG. Jätteroligt! Emil var precis hemkommen från hans pratikplats (blivande sjökapten) och de andra tre ska bli läkare. Kändes lite tråkigt att sitta lite helvschleten och berätta att man sitter i skogen och pluggar folkhögskola, när det sitter strålande fräscha på väg att bli läkare. Menmen, det var trevligt ändå. Vi hjälpte flickvännen att flytta en säng och på kvällen gick vi på maskerad. Martin hade bjudit in oss till han och hans kopmpisars födelsedagskalas. Det är väldigt roligt att klä ut sig för fest, men när hans kompisgäng träffas för första gången på ett bra tag var det inte jätteroligt att komma som utomstående. Men vi stannade ett tag, sedan promenerade vi hem genom Lundnatten.

Söndag träffade jag Ann och Magnus. Oj, det var länge sen. Oerhört trevligt att träffa de. Där satt vi uppe på 6:e våningen och drack te och kaka. Sedan var det en låååång väntan på att Martin och Daniel skulle nyktra till så att vi kunde åka hemåt. Framåt 1830 kom vi iväg. Så vi hann spela alfapet och äta middag innan bilen rullade tillbaka till Småland.

Det är en riktigt trevlig stad Lund. Studenter överallt, och det finns en bra fortsatt ryskautbildning där. Vem vet?

Inga kommentarer: