2010-03-16

Tisdag.

Igår förmiddag satt 6 stycken ryskastudenter och bara tittade på varandra. Allt som vi lärt oss under en och en halv månad hade under helgen magiskt försvunnit. Var det så att bakfyllan från söndagen fortfarande satt i eller hade vi helt enkelt blivit dumma? Inte vet jag, men tillslut hade vi dragit ner Zoya i träsket också. Hon blandade ihop bokstäver och ord hejvilt och tillslut var det ingen rätsida på det hela. Efter lunch ordnade det upp sig lite och vi tog tillfället i akt att lära oss ytterligare ett "verb of motion". Jag hatar dem. För det första har du olika verb för att gå till fots eller åka bil, olika för att åka en väg eller både fram och tillbaka, olika om du åker dit eller om du "når" platsen (to reach), olika verb för dåtid och nutid, men inte framtid och dåtid. Och sen som sagt, är det till fots eller med maskin? Förstår ni att det är snurrigt!?

I alla fall, vid lunch satte sig två av våra journalistgrannar (Ida & Ulrika) vid vårat bord. Efter de kom läraren. Han nämnde att rektorn hade sagt att någon i vår klass var intresserad av att läsa den linjen. Såklart är det jag som suttit och småpratat med rektorn över en lunch i förra veckan. På skämt säger han att han vill ha min ansökan i handen senast ikväll. Och jag svarar mest på skämt att "visst, inga problem." Journalisttanken har väl alltid funnits där, men jag vet inte om:
1. två år till i Holsbybrunn är jättelockande,
2. att jag är tillräckligt seriös för att gå en riktig utbildning. (visst, folkhögskola, men det är ändå en riktigt utbildning.) Vi får väl se på den saken.

Kvällen avslutades med klasskamp i fotboll. Ryska maffian mot Journalisterna. Det sket sig.

Veckans ryska ordspråk: Hellre en liten fisk än en stor kackerlacka. Fundera på den ni!

1 kommentar:

Anonym sa...

Om du hatar en vad ska inte de andra göra då!!!!!!

puss från mamman...