2012-01-12

Busschaufförshälsningen.

Ni vet ju hur det är. Busschaufförer hälsar alltid på varandra. Överallt och hela tiden. I Sverige är den lite trött, lite långsam..

G7dqnS on Make A Gif, Animated Gifs

Medan den i Vietnam håller ett högt tempo...

f9ia5x on Make A Gif, Animated Gifs

Och idag när jag suttit 5,5 timmar i buss så har jag förstått en sak. De svenska chaufförerna hälsar som de gör och det betyder inte mer än "tjenaläget kompis, trevligt att möta en prima busschaffis här på vägarna"

I Vietnam däremot så blinkar man två gånger och sedan gör chauffören vinkningen ovan. Om den mötande chauffören gör samma vinkning tillbaka, ja då vet du att allt är lugnt. Däremot om chauffören du möter istället ser ut såhär:då är det dags att direkt bromsa eftersom då dyker det upp en poliskontroll alldeles runt hörnet och då är det bäst att hålla hastigheten. Och det kollas hela tiden!! Vår chaufför idag blinkade och vinkade på alla bussar (och minibussar) vi mötte! Men det funkade, vi kom fram utan att ha behövt böta.

(och om ni låtsas som om min silverskål är en ratt så blir det lite enklare. Och ledsen över storleken. Eftersom Mr Iphone åkt hem kan jag inte längre fixa det lika smidigt.)

3 kommentarer:

jagestedt sa...

Haha, där kom den ja:) Pedagogiskt och kul

Elin sa...

åh du är fantastisk!
puss från ella

Elin sa...

du är bäst alltså. fy vad fint.
puss från ella