2015-03-02

Månades In och Ut

Ett mål med 2015 är att minska min konsumtion av prylar och kläder. Jag vill även göra mig av med saker som jag inte behöver eller använder längre. Genom att göra dessa listor tvingar jag mig att hålla koll på vad som kommer in och ut i huset, men får mig även att reflektera och tänka till en extra gång innan jag köper något.

Februari.

In (14) :
+ 4 ölglas (K fick i födelsedagspresent)
+ 2 tröjor
+ 1 shortsdress
+ 1 armband
+ 1 tshirt
+ 1 kofta
+ 1 katthalsband
+ 1 mössa
+ 1 verktygsskåp
+ 1 telefonbänk

Njae, kläderna kanske inte behövs om det är på liv eller död, men jag VILLE UNNA MIG. Fira att jag fått nytt jobb, tränat något sånär och är allmänt bra. Så då unnar jag mig kläder på second hand. Sen blev det nästan 1 In/1 Ut, och jag vet att jag kommer rensa ytterligare i garderoben.
Verktygsskåpet känns asbra, härligt/vuxet med ett verktygsskåp. Sen att det mest är fyllt med Ks pappas verktyg är en annan femma.
Mössan fick jag på köpet hos byggfirman. Jag tackade och tog emot.

Ut (9):
- 1 linne
- 1 glas
- 1 dator
- 1 datorväska
- 1 kuddfodral
- 1 kattleksak
- 1 gäng gamla trasiga lister
- 1 påse elektriska prylar
- 1 presentpåse

Datorn med väska är jag mest nöjd att jag blivit av med. Det är min gamla, fullt fungerande dator som blivit liggande när jag köpte en ny för fem år sedan. På nyårsdagen träffades vi ett gäng tjejer, min kusin och hennes vänner, och hade en himla mysig dagen-efter-dag. Vi pratade högt och lågt och bland annat kom det upp att en av tjejerna var uppgiven över livet, luspank och hennes dator hade stendött. Då kände jag mig asnöjd att kunna lösa ett av hennes problem. Min dator kunde glädja någon annan.

Och vad snackar jag om, 1 In/1 Ut, det är ju bara 1 linne på minuslistan? Ja, men jag har sorterat bort en del andra kläder och lagt ner i påsar i källaren för att spara till den här loppisen vi ska ha på gatan. Och då jävlar hoppas jag kunna skriva upp saker på minus-listan!

Totalt 2015:
In +24
Ut -14

1 kommentar:

Anonym sa...

Det här sättet att göra lista gillar jag.
In
Ny duschslang.
Nya arbetsskor med tåhätta (70 proc.rabatt)

Ut
Trasig duschslang.
Vinterskor.
Michael