2011-01-22

En ny destination

Blev idag väckt 05.50 av en av lärarna. Vi skulle samlas i klassrummet om 10 minuter.. Ganska väntat, vi hade hört från guideskolan som gick i december att något sådant var attt vänta. Alltså samlades vi i klassrummet tre timmar tidigare än vanligt och med ett litet mindre antal elever. Alla hade inte lyckats ta sig upp..

Där fick vi berättat för oss att vi skulle i 8 olika grupper starta upp en destination. Vi skulle öppna upp ett servicekontor, ordna en välkomstmapp, fixa en pärm... etc. Varje heltimme fick vi ny information och uppgifter ifrån högkvarteret (en av lärarnas rum). Första timmarna var det kaos. Vi hade verkligen kaos. Mycket att göra. 0730 landade "gästerna" och efter det började själva servicedelen. Vi fick konstiga samtal tex från en kvinna som satt på en bänk vid en stolpe. Jaha!? Och henne skulle vi hjälpa. Även ringde en gäst som hade fått fel rum, en repporter från Aftonbladet och en kvinna som tappat bort sitt bagage. Dessa samtal kom, fick vi reda på senare, ifrån Gran Canaria, där några medarbetare arbetate och hade mycket roligt åt att vara så jobbiga som möjligt.. Även kunder kom på besök, en elektriker, någon som kom med schampo i håret och klagade på att kallvattnet försvunnit, en kvinna med borttappad katt osv.. Samtidigt som vi skulle göra klart olika utflyktsprogram, barnktiviteter, hyrbilsförslag osv. Mitt i alltihopa skulle tre av oss (vi var fem i gruppen) ut på gympa på stranden. Allt för att de två stackarna som satt kvar skulle få det så svettigt som möjligt..

Hela dagen var jättestressig, men så oerhört rolig. Det kändes som vi gjorde vårat jobb lite mer på riktigt, fick testa på hur en dag skulle kunna vara. Självklart var alla som ringde extremfall, men based on a true story.. :) Dagen avslutades med att alla sånger skulle göra en teamsång. Vi skrev om Sunvings låt och stod och gungade i takt. Nu har vi haft personliga samtal om när vi kan börja arbeta, vart vi önskar vara och vad vi vill jobba med. Troligtvis blir det jobb i april, men man vet aldrig. Kommer bli riktigt roligt det här! Nu ska vi ut på restaurang och njuta av en god middag. Imorgon är det sista skoldagen med avslutningsmiddag. På måndag flyger vi från Mallorca vid 1055 och kommer landa i Sverige ca 1940 med mellanladning i både Barcelona och Munchen. Man skulle kunna tro det är skämt, men inte.. Nu ska här spisas!

1 kommentar:

Kim sa...

Låter ju skitroligt!!! Vilket kul jobb :) :)!!!!
Kramar från grådaskskalla Västkusten!