2011-01-18

Anledningen

Insåg idag varför jag verkligen längtar till att få börja arbeta som guide och varför jag tror att detta jobb är något för mig...Idag har vi varit i Palma, huvudstaden på Mallorca. Vi har inte varit lediga, utan vi hade i läxa att lära oss köra transfer. Alltså lära oss säga all viktig information om ska sägas antingen från flygplatsen till hotellet (arrival) eller tvärtom (departure). Sälja in destinationen och diverse utflykter. Allt ska sägas med positiva ord och såklart ska man alltid ha smilet på. Svårt, men mycket roligt. Överraskningen var att vi skulle redovisadet i en buss med riktig mikrofon under tiden att vi körde mot Palma. Väl i Palma fick vi ledig tid då många passade på att shoppa. Jag, Sofia och Carl gick och tittade på den fantastiska katedralen. Stor och vacker med rosettfönster i gotisk stil :) På vägen ut gick vi först förbi en rysk guide och sedan en frnsk guide. Och jag förstod båda två någorlunda. Jag ska alltså arbeta i värmen med service och bara prata olika språk. Fantastikt kommer det att bli :)

Har precis även kikat in på min sida på Universitetet och sett att jag blev godkännd i grammatiktentan. Fy tusan vad gött!

2 kommentarer:

Morten sa...

Lycka till i turistnäringen! Du är som klippt och skuren för det jobbet. Jag kommer ner och kollar - nej jag bara skojar men grattis till godkänd tenta!

sagaa sa...

Lycka till! jag skulle vilja ha dig som min guide alla gånger !:)) bisou!