2010-06-28

midsommar med stil

Vilket kalas. Jag är så himla nöjd. Karin åkte med mig upp på torsdagskvällen och på fredagsmorgonen vaknade vi till ett strålande solsken. Plockade och fixade lite innan vi åkte ner till Bussstationen och hämtade Antonia och hennes norska väninna Yngvil. Till Hedemyrs och handlade allt som ingen annan handlade. Typ fetaost, spenat, squasch. Ingen sill och ingen gräddfil. Kändes gött att skita i mattraditionen och istället laga ruskigt god mat. Städade, fixade, förberedde. Martina kom farandes. Under hundpromenaden gick vi förbi Siljevi där det spelades fotboll av halvnakna killar. Ni vet, solen skiner och pojkarna tar av sig tröjan. Inte oss emot, vi gick lite långsammare tills vi upptäckte en av killarna. Han var helnaken! Eller han hade ju skor på sig... Tossigt! Kom tillbaka och började grilla. Martin och Norsk hade hand om det. Det blev paj, potatis, sallad, grillade grönsaker och tsatziki. Mullimuffla vad gott! Sen satt vi och njöt i solen. Det var mousserande och jordgubbar, trevliga tjejer, sommarklänningar och midsommarkranser. Så rackarns tjusigt. Sedan vid 20-snåret kom en bil från Norge. Hur bilen flyger Nika och hoppar på mig. Får masa kärlek. Sedan kommer Moa och det blir massa kramar. Sedan är det dessa tre killar som jag inte har en aning om vilka de är, men ut ur bilen kliver en kille med stort leende och säger "Hej Tillie! Guuud vad trevligt att vara här!" Inga problem där inte... Sen var det kalas. Och det var fint. Det var skoj. Här är mina fina tjejer vid bardisken. Ni känner sommarkänslan!?
Lördagen vaknade jag upp till vackert sommarväder. Går ner till köket och sätter igång kaffet. Jag och Martina är uppe först, vi som gick och la oss sist. En efter en kommer de slagna hjältarna in i köket. Det är inte pigga ansikter jag möter, men glada. En frukostöl i solen och allt börjar på nytt. Efter en del sega diskusioner hur frukosten ska intas, går vi tillslut ner till BJK med väskorna fulla av öl. Ner på klipporna där jag badar. De andra tyckte det var för kallt. Ha! Sedan solning och allmänt slappande. Sedan ytterligare ett dopp, denna gång med Karin. Rackarns uppfriskande! Sen gick Karin och jag och häslade på Kim och satt på hennes filt i solen ett tag. Tillbaka till de bakfulla ungdomarna och en lunchkebab. Tillbaka hem vi en tur förbi gudmor Karin. Lite gårdagens potatis och en dusch, sen hamnade vi på balkongen igen. Trevligt. Karin, Daniel och jag satt kvar och pratade medan de andra gick ner till Nautic. Efter ett tag gick vi ner dit också för att sedan traska vidare till Kallsup. Det var många folk på det där stället.

Söndagen hjälptes alla åt att röja, skönt. En stor kalasfrukost och lite sittandes på filten i trädgården. Ner till Skafferiet och lunch. Sedan fotboll på Nautic och sedan handlade norrmännen och packade sen in sig och åkte. Kvar var jag och Martina redo att gå och lägga oss. Åkte till Göteborg på kvällen och var så nöjd att allt hade gått så bra. För att inte nämna hur trevligt jag haft det!

Inga kommentarer: