2008-11-02

hellre slampa än player?

Under andra och tredje året på gymnasiet brukade jag och min sambo (egenligen kombo) kalla varandra för slampa. Inte för att vi var slampor (eller vart/när går gränsen från att vara allmänt kärleksfull till att vara slampig?) men ordet ligger fint i munnen. Speciellt om du går upp på första a:et och håller ut det andra, slAAmpaaaa! Kanske att någon v oss hånglade med någon oväntad ibland på en fest, men inte mer än någon annan.

Nyligen hade jag ihop det med en kille. Han är väldigt trevlig, men inte mer. Jag frågade häromdagen om vi skulle träffas, men saker hände och jag kände efter och insåg att nej, jag vill inte träffa honom. Diverse hetska sms skickades och i det senare frågade han "är du i så fall den player som du först beskrev dig vara?" (när jag beskrev mig vara en player kan ju tolkas också. Annan historia!) Jag lägger ner mobilen för kvällen till förmån för mina vänner och låter player-sms:et vara obesvarat.

Dagen efter, på jobbet, inser jag att jag är lite stött av det här påståendet. Jag har verkligen aldrig sett mig själv som en player och känner mig lite påhoppad. (men slampa har jag kallat mig!?) Och jag blir stött när någon kallar mig player, men slampa är jag frivilligt. Tänkte först att är det bara för att ordet player kopplar jag samman med att krossa hjärtan och lura folk med flaska känslor, och en slampa har bara lite mer sex med folk.

Dock insåg jag nu, visst kallade vi varandra för slampa i ett halvår, men det har inte varit värre än det. Inga känslor någonstans förrutom vanliga kompiskänslor. Den här killen, kanske tycker jag är en player, men framförallt är han ju besviken/arg/sur/ledsen på mig. Det är ju det jag tycker är jobbigt, skönt att jag kom på det.

Får en tjej verkligen vara player, eller är hon en slampa?

Inga kommentarer: