2016-03-19

Tacos på ny nivå

Nu ska ni få världens jesusgrej. Alltså på riktigt-riktigt! Det är:
1, nyttigt
2, billigt
3, glutenfritt
4, gott
5, jävligt smart

Bäst poäng för nummer 5, jävligt smart. Känner mig så himla himla smart för tillfället.

Såhär alltså, vi skulle idag äta tacos och jag vill äta glutenfritt och jag vill gärna äta mjukt bröd. Det fanns i tacoshyllan BARA vete-tortillas, absolut olika former och färger, men bara sånna gjorda på vete.

Gick till glutenfria hyllan och hittade tortillas gjorda på så många olika  ingredienser att jag inte orkade läsa (8 olika slags mjöl!) + sviiiiindyra.

Googlade på egna recept och orkade verkligen inte göra egna (hittade bara recept där jag var tvungen att köpa nya ingredienser även fast jag handlat en hel del nya spännande mjöler och dylikt).

Hittade dock på internetet att ICA släppt glutenfria tortillas som finns i frysdisken. Okej, bättre pris, men fortfarande dyra och mycket ingredienser. Tänkte att jag fick köra utan bröd och gick hem.

Idag bestod tacosen av köttfärs (annars vanligast att vi gör på quorn eller sojafärs blandat med svarta bönor <---TIPS!), lök, ost, avocado och lite sojabönor. Ville dryga ut med nått vi redan hade hemma och plockade fram vitkålen och skulle börja strimla den. Då jävlar började kugghjulen snurra och jag tänkte, "varför inte använda hela vitkålsblad som wrap-material?". Sagt och gjort.

Alltså fattar ni hur gott det var??! Och förstår ni hur nöjd jag var när jag kläckte detta? (Så sjukt nöjd!!)

Det var alltså jesusgrejen; använd vitkål som tortillas till tacosen om du vill känna dig nöjd. Och mätt.

1 kommentar:

Johan sa...

Grymt bra idé, det tänker jag testa!