2012-12-17

Making dumplings!

Efter jobbet i lördags gick vi hem till Kristoffers kollega. Hon är nyinflyttad från Kina och bjöd in oss för att göra dumplings tillsammans. Himla trevligt!


Det såg så oerhört enkelt ut när Yo gjorde det, men hon har ju tränat åtskilliga gånger på detta. Efter ett tag fick vi dock in snitsen och lyckades göra ett gäng. 


Degen runt är gjord på mjöl och vatten och som fyllning hade vi två olika, den ena en lamm-blandning och den andra var blandfärs-blandning, (bägge kötten var blandade med selleri och vitlök). Blandfärsen var godast tyckte vi gemensamt. 


Till våra kokta dumplings hade vi stekt (stark!)  vitkål och stekta pumpabitar. Såsen i de blå skålarna är soya och vinäger blandat som vi använde till att doppa dumplings i, självklart med pinnar!

Älmhult är på många sätt ett litet samhälle, men när det kommer till invånare är nästan hela världen representerad. Himla festligt att sitta i ett kök i Älmhult och prata om kinesiska matvanor, skrivtecken och traditioner. Yo kommer att stanna här i ytterligare 8 månader, vilket ger oss tillfället att bjuda tillbaka och laga något riktigt svenskt tillsammans med henne. Frågan är bara, riktigt svensk mat, vad är det? Köttbullar? Rotmos? Kålpudding?

Inga kommentarer: