2011-11-29

Mekong-deltat.

Mekongfloden rinner hela vägen, från Kina, via Laos, Burma, Thailand och mynnar ut i Vietnam och Kambodja (deltat är så stort att det sträcker sig över gränsen). Floden består av många floder som bildar små öar där det bor människor. Självklart lever de väldigt nära vattnet, vissa till och med på vattnet. Jag läste även att man mellan 1995 och 2005 har hittat oerhört många nya arter i just Mekongdeltat, både växt- och djurarter.


Vattenkokosnöt.

Vi var där idag och fick oss en tur. Först förbi ett Cao Dai-tempel och en historia om religionen med allt vad det innebar.


Själva altaret inne i templet.

Vidare till en stor båt som tog oss över den stora floden så att vi kunde byta till en mindre båt för att ta oss uppström på en flod som gick mitt mellan två öar. Där på ön besökte vi en familj som framställde kokosnötsgodis. Mumma! Vi testade även risvodka med egenproducerad honung och citrusfrukten komwat. Förvånande gott! På en annan ö fick vi smaka färska frukter, ananas, papaya, longen och jackfrukt. Riktigt, riktigt gott. sedan fick vi åka med lokalbefolkningen på deras båt genom hela ön (med möten på supersmala floden!) tills vi kom ut på andra sidan där vår stora båt mötte upp och tog oss tillbaka.


Självklart hade hon som paddlade en rishatt på huvudet.

Inga kommentarer: